In Despre produs

Criosfera Recoup: masajul & crioterapia intr-un singur produs

Criosfera Recoup este un produs nou pe piata din Romania ce imbina beneficiile crioterapiei cu cele ale masajului. Poate fi utilizata pentru o gama larga de afectiuni, ameliorand durerile musculare si contribuind la refacerea muschilor dupa efort fizic sau in urma unui traumatism. Pentru a intelege mai bine cum functioneaza, haideti sa descoperim impreuna cateva informatii despre principiile crioterapiei si ale masajului.

Ce este si de cand exista crioterapia

criosfera, gheata, crioterapie

Crioterapia presupune sa ne expunem intregul corp sau doar o parte a acestuia la temperaturi extrem de scazute pentru cateva minute. Puterile terapeutice ale frigului au fost folosite inca din antichitate pentru calmarea durerilor si diminuarea inflamatiilor, pentru prevenirea bolilor si imbunatatirea sanatatii prin cresterea imunitatii organismului.

Compresele cu gheata sunt si ele o forma de crioterapie, fiind utilizate si de egiptenii din antichitate pentru tratarea ranilor si a inflamatiilor. Mult mai tarziu, oamenii de stiinta au inceput sa documenteze beneficiile frigului asupra organismului, astfel ca, in anii ’70, profesorul japonez Tosimo Yamauchi a reusit sa trateze cu ajutorul crioterapiei peste 2000 de pacienti ce sufereau de artrita reumatica. Astazi, crioterapia este utilizata pe scara larga, mai cu seama pentru tratarea sportivilor, ajutandu-i sa se refaca dupa efort si crescand performanta acestora.

Exista mai multe tipuri de crioterapie, iar in cazul Criosferei Recoup este vorba despre crioterapia locala, aplicandu-se temperaturi scazute doar la nivelul anumitor parti din corp (umeri, gat, membre superioare si inferioare, spate, bolta plantara) pentru a reduce durerile si inflamatiile si pentru a reface corpul in urma efortului sau a unui traumatism. De asemenea, putem sa ne bucuram de beneficiile crioterapiei locale si pentru zona fetei, oferind fermitate pielii si o senzatie de revigorare. Poti gasi mai multe informatii despre crioterapie aici.

Frig? Temperaturi scazute? Gheata? Deja ti se pare ca senzatia aplicarii Criosferei Recoup pe piele nu e tocmai placuta. Trebuie sa ne crezi pe cuvant: in combinatie cu masajul, este un adevarat rasfat! In fond, cu toții iubim masajul, nu-i așa? Masajul clasic este relaxant pentru minte si corp, insa masajul rece poate avea și un efect revigorant.

Ce este si cum a evoluat tehnica masajului

criosfera, masaj, relaxare

La fel ca si crioterapia, masajul este o metoda utilizata inca din cele mai vechi timpuri pentru stimularea si destinderea muschilor si pentru activarea circulatiei sangelui. Masajul a fost dintotdeauna practicat de toate popoarele pamantului: au fost descoperite dovezi pe mormintele egiptene, Hipocrat, parintele medicinei, considera ca orice medic trebuie sa cunoasca tehnici de masaj iar Julius Caesar isi trata epilepsia cu ajutorul masajului.

In 1813 suedezul Pehr Heinrick Ling a dezvoltat anumite tehnici de masaj, cunoscute azi ca Masaj Suedez, acestea fiind baza tuturor masajelor terapeutice din zilele noastre. Incepand secolul al XX-lea masajul e abordat si dintr-o perspectiva stiintifica si apar o multitudine de studii care atesta valentele terapeutice ale masajului. Pe langa relaxarea muschilor incordati si calmarea durerilor fizice, masajul este benefic si pentru devoltarea mobilitatii articulatiilor, imbunatatirea circulatiei sangelui, mentinerea elasticitatii pielii si bineinteles, calmarea mintii.

De ce masaj rece cu ajutorul Criosferei Recoup?

Stim cu totii ca atunci cand avem o inflamatie apelam la compresele cu gheata, iar Criosfera Recoup imbina beneficiile unei comprese reci cu cele ale masajului. De exemplu, in cazul unui traumatism, acesta este greu de tratat deoarece pacientul nu permite sau nu suporta masajul clasic asupra zonei afectate. Masajul rece este recomandat de de instructorii de fitness pentru a ameliora febra musculara ce apare ca urmare a unui antrenament intens. Prin protocolul RICE (rest, ice, compress, elevation), medicii recomanda aplicarea compreselor reci pentru prevenirea inflamatiei excesive si pentru calmarea durerii. Efectuarea unui masaj usor este benefica pentru grabirea procesului de vindecare.

criosfera, protocolul rice, rest, ice, compress, elevation
Protocolul RICE (rest, ice, compress, elevation)

Crioterapia diminueaza senzatia de durere transmisa catre creier, actionand ca un anestezic local, incetinind procesul inflamator. Se va produce contractarea vaselor sangvine, reducand circulatia sangelui in tesutul dureros. Datorita miscarii usoare de rotire a Criosferei, vasele de sange, initial contractate prin actiunea frigului, se vor relaxa si dilata odata cu schimbarea pozitiei acesteia, aducand un aport de sange “proaspat”, cu substante nutritive necesare pentru refacerea zonei afectate.

criosfera, aplicatii, masaj, crioterapie, beneficii

 

Te-am convins cat de benefica poate fi pentru organism combinarea crioterapiei cu masajul? Cu ajutorul Criosferei Recoup vei combate durerile musculare, vei calma inflamatiile, prevenind formarea vanatailor si contribuind la refacerea rapidă a corpului. Ah, sa nu uitam: cu doar 2 ore in congelator, Criosfera Recoup isi va pastra temperatura scazuta pana la 6 ore, timp in care te poti bucura la maximum de masaj!

Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram pentru a afla mai multe despre Criosfera Recoup!

Recommended Posts
0