Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente leziuni si printre cele mai frecvente cauze pentru care oamenii merg la medic, reprezentand una din cauzele principale a dizabilitatii la nivel mondial. Aproape toata lumea sufera de dureri de spate cel putin o data in viata. Durerea acuta este cea mai frecventa, cauzata de obicei de ridicarea de obiecte grele sau de traumatisme sportive. Durerea de spate cronica este un termen folosit pentru a descrie durerea de spate care dureaza mai mult de 3 luni. Desi suntem cu totii diferiti, durerile de spate sunt in mod obisnuit legate de fibrele musculare sau ligamentare, discurile inflamate, artrita, sciatica si osteoporoza.

Informatii despre cum puteti utiliza Criosfera Recoup in cazul durerilor de spate:

  1. Lasati Criosfera Recoup in congelator pentru o perioada de minimum 2 ore. Astfel, isi va pastra temperatura scazuta pentru aproximativ 6 ore.
  2. Daca aveti ajutorul unei alte persoane, intindeti-va pe podea sau pe o masa de masaj. Cealalta persoana va masa spatele cu ajutorul Criosferei, insistand pe punctele dureroase si muschii din jurul acestora. Masajul trebuie sa dureze maximum 20 de minute.
  3. Daca nu aveti ajutor, puteti folosi Criosfera in suportul special pentru a avea mai multa presiune si pentru a ajunge mai bine la zonele dureroase. De asemenea, este posibila si utilizarea fara suport: gasiti o suprafata antiderapanta (o saltea de yoga, o mocheta, un covor), asezati sfera sub zona durerii si rulati incet, in sus si in jos, punand presiune cu propria greutate. Incercati sa atingeti cat mai multe zone din spate, reducand inflamatia cu ajutorul masajului si al frigului.

Afectiuni similare durerilor de spate ce se pot ameliora cu Criosfera Recoup

Intinderile musculare lombare si entorsele

Intinderile musculare lombare si entorsele sunt cele mai frecvente leziuni ale spatelui. Ele pot aparea atunci cand ligamentele sunt intinse in exces sau rupte din cauza suprasolicitarii, a unor traume sau a unor rasuciri sau indoiri neregulate.

Sciatica

Nervul sciatic este cel mai mare nerv din corp, cel care ofera senzatii si functie muscular la nivelul membrelor inferioare. Sciatica este durerea cauzata de iritarea sau compresia nervului sciatic si poate fi resimtita oriunde de-a lungul cursului acestuia.

Hernia & ruptura de disc

Hernia de disc este o afectiune prin care o portiune din discul intervertebral se fragmenteaza si ajunge sa comprime radacinile nervoase sau maduva spinarii aflate in canalul spinal din imediata sa vecinatate. Aceasta provoaca dureri de spate, de picioare sau slabiciune.

Stenoza spinala

Stenoza spinala este o tulburare care este cauzata de ingustarea canalului spinal, fapt care poate exercita presiune asupra nervilor care circula prin coloana, provocand durere, slabiciune si amorteli.

0