Fasciita plantara (cunoscuta ca si fasceita plantara) este o lezare excesiva cauzata de o ingrosare sau degenerare inflamatorie a fasciei plantare. Tesutul conjunctiv este mai degraba un ligament decat un tendon si se intinde de la calcaie pana la degetele de la picioare, formand arcul piciorului. Fasciita plantara este cauzata de oboseala tisulara din cauza incordarii excesive. Aceasta afectiune este extrem de frecventa in cazul persoanelor care stau mult in picioare pe timpul zilei, precum si la atleti sau sportivi, afectand peste 10% dintre alergatori in fiecare an.

Informatii despre cum puteti utiliza Criosfera Recoup in cazul fasciitei plantare:

  1. Lasati Criosfera Recoup in congelator pentru o perioada de minimum 2 ore. Astfel, isi va pastra temperatura scazuta pentru aproximativ 6 ore.
  2. Asezati sfera (fara suport) pe o suprafata antiderapanta (saltea de yoga, mocheta, covor etc.).
  3. Rulati sfera cu piciorul, de la varf pana la calcaie, si puneti o presiune mai mare peste arcul piciorului.
  4. Realizati acest masaj cel putin de doua ori pe zi, dimineata si seara, imediat dupa o activitate intensa sau ori de cate ori simtiti inflamatie sau durere.

Afectiuni similare fasciitei plantare ce se pot ameliora cu Criosfera Recoup

Fasciita plantara (cunoscuta ca si fasceita plantara)

Fascia plantara este o banda de tesut (ligament) ce uneste calcaiul cu degetele si formeaza arcul piciorului. In cazul in care fascia este in tensiune, ea poate prezenta mici rupturi.

Cauza exacta a fasciitei plantare nu este cunoscuta, fiind reprezentata probabil de mici rupturi ale fasciei din cauza suprasolicitarii – statul in picioare pentru o perioada mai lunga de timp, alergare, mers, incaltaminte necorespunzatoare.

Tendinita Achileana

Tendonul lui Achile leaga muschii gambei de osul calcaiului, de calcaneu. Acest tendon este implicat in sarituri, mers, alergat si in statul pe varfurile picioarelor, iar suprasolicitarea lui poate duce la inflamare, afectiune cunoscuta sub numele de tendinita achileana, sau tendinita lui Achile.

Pintenii calcaneeni

Acesti pinteni apar ca niste proeminente osoase dezvoltate la marginea plantara anterioara a calcaneului. Tesutul care formeaza arcul piciorului (fascia plantara) se inflameaza si apare durerea.

Leziuni de tip Turf Toe

Turf Toe este o leziune a articulatiei de la degetul mare al piciorului care apare de obicei de sportivii care practica sporturi de teren.

Guta

Guta este o forma de artrita cauzata de excesul de acid uric din fluxul sanguin care provoaca formarea de cristale de acid in articulatii.  Guta afecteaza de obicei articulatia din baza degetului mare si provoaca durere si inflamare.

Platfus

Platfusul sau piciorul plat reprezinta o conditie medicala in care arcada sau scobitura talpii lipseste, ceea ce ar putea cauza disconfort sau durere la nivelul membrelor inferioare.

Metatarsalgia

Metatarsalgia este o afectiune in care talpa piciorului se inflameaza, iar durerea este resimtita sub capetele metatarsiene (in podul piciorului) sau la nivelul degetelor.

0