Printre cele mai comune inflamatii se numara si cele datorate de leziuni din zona genunchilor. Ei sunt alcatuiti din mai multe ligamente diferite care ajuta la stabilizarea articulatiei genunchiului. Ligamentul incrucisat anterior este unul din ligamentele cheie si, de asemenea, unul dintre ligamentele cel mai frecvent ranite. El conecteaza osul coapsei cu coloana vertebrala si este cel mai frecvent afectat de opriri bruste si schimbari de directie.

Informatii despre cum puteti utiliza Criosfera Recoup in cazul leziunilor din zona genunchiului:

  1. Lasati Criosfera Recoup in congelator pentru o perioada de minimum 2 ore. Astfel, isi va pastra temperatura scazuta pentru aproximativ 6 ore.
  2. Mentineti genunchiul relaxat intr-un mod care sa va permita sa ajungeti si in zona anterioara si in cea posterioara a genunchiului.
  3. Masati usor ambele zone ale genunchiului cu ajutorul Criosferei.
  4. In afara de articulatia genunchiului, asigurati-va ca masati si ligamentele de atasare si muschii din jurul articulatiei pentru a reduce inflamatia.
  5. Masati adanc muschii si ligamentele din jurul articulatiei genunchiului pentru aproximativ 20 de minute.
  6. Faceti apoi o pauza de 20 minute, dupa care reluati masajul. Trebuie sa aveti mereu in vedere regula 20/20 – 20 de minute de masaj sunt urmate de 20 de minute de pauza.

Leziuni din zona genunchilor ce se pot ameliora cu Criosfera Recoup

Ruptura ligamentului incrucisat anterior

Ligamentul incrucisat anterior este asezat in centrul genunchiului si limiteaza rotatia si miscarea anterioara a tibiei. Leziunile ligamentului apar atunci cand articulatia genunchiului este flectata si rotata (sansele de accidentare sunt mai mari cand aceste miscari se asociaza), sau in cazul unui contact dur: piciorul este fixat la sol si o forta brusca loveste din exterior genunchiul intins sau usor flectat (lovitura din partea unei persoane sau a unui obiect). Lezarea acestui ligament apare frecvent la cei care practica un sport ce presupune schimbari rapide de directie, opriri si alergari repetate sau aterizari din saritura, precum fotbal, rugby, baschet, ski, gimnastica, arte martiale.

Ruptura de menisc

Meniscul este un cartilaj care are rolul de a amortiza, de a stabiliza si de a proteja genunchiul. Leziunea de menisc apare cel mai frecvent in urma unui traumatism sau a unei miscari gresite a genunchiului, printr-un mecanism de tractiune si de rotatie, de compresie sau de strivire a genunchiului. Meniscul poate suferi o leziune de tip degenerativ in cazurile de artroza si la persoanele varstnice.

Tendinita patelara

Tendinita patelara este o leziune sau o inflamatie obisnuita a tendonului ce face legatura dintre rotula si tibie. Tendinita patelara este cauzata de stresul repetitiv asupra genunchiului, cel mai frecvent datorita suprautilizarii in sport sau in exercitii fizice. Stresul repetitiv asupra genunchilor afecteaza tendonul, inflamandu-l si slabindu-l.

Ruptura de ligament colateral

Ligamentul colateral medial (LCM) face legatura intre coapsa si piciorul inferior. Acest ligament se intinde de-a lungul genunchiului interior, in vreme ce ligamentul colateral lateral (LCL) se intinde de-a lungul genunchiului la exterior. Aceste doua ligamente (impreuna cu altele) ajuta la sustinerea genunchiului la locul sau. In cazul unor vatamari grave ale ligamentului apare riscul ca genunchiul sa nu mai fie tinut in siguranta la locul sau.

Bursita genunchiului

Majoritatea burselor se gasesc la nivelul articulatiilor, inauntrul sau in exteriorul acestora, intre tendoane, muschi, oase si piele, favorizand o alunecare usoară intre ele. Bursita apare atunci cand bursa se inflameaza, afectandu-I cu predilectie pe cei care efectueaza actiuni repetitive in viata de zi cu zi.

Sindromul bandei iliotibiale

Apare atunci cand banda iliotibiala, ligamentul care coboara in partea laterala a coapsei, de la sold pana la tibie, este in tensiune sau inflamata. Banda IT se atasează sub genunchi pe tibie si ajuta la stabilizarea si miscarea articulatiei.

Ruptura ligamentului incrucisat posterior

Ligamentul încrucisat posterior limiteaza alunecarea posterioara a tibiei (osul gambei) pe femur (osul coapsei) si previne rasucirea ei spre exterior. Leziunile au loc, cel mai frecvent, atunci cand se aplica o forta exterioara portiunii anterioare a tibiei proximale, cu genunchiul in flexie.

0