Inflamatiile umarului si ale coifului rotatorilor reprezinta diferite leziuni din zona umarului care sunt comune atat in randul atletilor cat si in randul persoanelor obisnuite. Coiful rotatorilor este alcatuit din tendoanele a patru muschi care contribuie la miscarile de rotatie si ridicare ale bratelor, fiind predispusi la leziuni si intinderi musculare. Criosfera va ajuta sa ameliorati aceste dureri, imbinand masajul cu beneficiile frigului.

Informatii despre cum puteti utiliza Criosfera Recoup in cazul leziunilor din zona umarului:

  1. Lasati Criosfera Recoup in congelator pentru o perioada de minimum 2 ore. Astfel, isi va pastra temperatura scazuta pentru aproximativ 6 ore.
  2. Relaxati-va muschii din zona umarului afectat.
  3. Masati usor umarul si coiful rotatorilor cu ajutorul Criosferei.
  4. Coiful rotatorilor este format din tendoanele a patru muschi, asa ca extindeti masajul pe tot umarul, nu doar in punctul dureros.
  5. Continuati masajul pentru maximum 20 de minute.
  6. Faceti apoi o pauza de 20 minute, dupa care reluati masajul. Trebuie sa aveti mereu in vedere regula 20/20 – 20 de minute de masaj sunt urmate de 20 de minute de pauza.

Leziuni din zona umarului ce se pot ameliora cu Criosfera Recoup

Coiful rotatorilor

Coiful rotatorilor este un grup de patru muschi si tendoane care inconjoara articulatia umarului. Prin actiunea acestor muschi se mentine capul humeral in articulatia umarului si se asigura miscarea bratului in diferite directii.

Ruptura de coif rotator

Tendoanele din coiful rotatorilor se pot rupe cand sunt suprasolicitate sau lezate.

Leziuni ale umarului (sindromul de impingement al umarului)

Acest lucru apare ca urmare a compresiei cornice si repetitive a tendoanelor din coifului rotatorilor.

Umar inghetat (capsulita adeziva)

Umarul inghetat sau capsulita adeziva este o inflamatie care se manifesta pe intregul tesut conjuctiv ce inconjoara articulatia umerilor. Se poate manifesta la sportivi sau in randul persoanelor in varsta in urma pierderii elasticitatii acestui tesut.

Tendinita coifului rotatorilor

Este asemanatoare cu sindromul de impingement al umarului. Tendinitele reprezinta inflamatii dureroase ale tendoanelor datorate rupturii partiale a unor fibre de colagen, in urma careia se formeaza un edem local.

Bursita

Majoritatea burselor se gasesc la nivelul articulatiilor, inauntrul sau in exteriorul acestora, intre tendoane, muschi, oase si piele, favorizand o alunecare usoară intre ele. Bursita apare atunci cand bursa se inflameaza, afectandu-I cu predilectie pe cei care efectueaza actiuni repetitive in viata de zi cu zi.

Ruptura de labrum superior

Articulatia umarului este reprezentata de capul humeral (sferic), care se articuleaza cu cavitatea glenoida. Cea din urma prezinta pe margine o structura asemanatoare unei garnituri ce poarta numele de labrum, care participa la stabilizarea capului humeral in articulatie. Cand labrumul este lezat, este imposibila rotirea bratului, provocand durere si rigiditate.

0