In Afectiuni, Despre produs

Arsuri solare – 5 remedii cu efect garantat

Se intampla des ca atunci cand stai la plaja sa pierzi notiunea timpului. Te simti bine, te relaxezi, uiti de griji (si de crema cu protectie solara) si speri ca la finalul zilei sa etalezi un bronz demn de revistele pe care le-ai rasfoit intreaga zi. Dar, odata cu lasarea soarelui, sperantele tale se naruie. Te privesti in oglinda si pielea ciocolatie mult visata este de fapt de un rosu asemanator costumului tau de baie.  Ups, e semn de arsuri solare! 😱

Si e doar inceputul – te trezesti in miezul noptii si simti ca iei foc. Iti vine sa scarpini, simultan, fiecare centimetru de piele. Te foiesti in pat, cautand locurile in care asternutul este inca rece, dar nimic nu te face sa te simti mai bine.

Dupa asa noapte “incendiara”, te trezesti cu dureri musculare (asta mai lipsea!). Petreci cateva minute bune pana gasesti ce haine sa porti la serviciu, astfel incat sa eviti 1.privirile amuzate ale colegilor 2.senzatia de usturime atunci cand hainele vin in contact cu pielea ta proaspat bronzata arsa.

Cea mai buna solutie? Sa previi arsurile solare!

Ce sa mai, arsurile solare sunt groaznice, extrem de periculoase si pot cauza chiar si cancer de piele. Evita expunerea la soare intre orele 10:00-16:00 si aplica INTOTDEAUNA crema cu factor de protectie solara cu 15 minute inainte de a sta la plaja. Nu uita sa o reaplici la fiecare 2 ore, dupa ce inoti sau daca transpiri. De asemenea, aceste reguli sunt valabile si daca planifici o excursie pe munte – si acolo soarele este la fel de neiertator.

Sa zicem ca nu ai tinut cont de aceste recomandari si ai ajuns in situatia prezentata mai sus. Iata cateva  remedii pentru a scapa cat mai repede de senzatia de disconfort.

Dusuri reci

dusuri reci arsuri solare

Probabil cel mai vechi si usor remediu din toate timpurile. Apa rece se va simti minunat pe pielea arsa si va reduce roseata prin diminuarea inflamatiei. Atunci cand te stergi, tapoteaza cat mai bland cu un prosop sau si mai bine, lasa apa sa se evapore in mod natural. Astfel, nu vei ataca si mai mult bariera pielii.

Comprese reci sau mai bine… Criosfera Recoup

criosfera recoup arsuri solare

Stim ca probabil ti-ai dori sa petreci cele 24 ore ale zilei in cada cu apa rece, dar acest lucru este imposibil. Insa acelasi efect il va avea si aplicarea compreselor reci pe zonele afectate.

Asemanatoare unei comprese reci este Criosfera Recoup, un bonus fiind ca ea imbina beneficiile aplicarii de gheata cu cele ale masajului. Datorita aceastei combinatii, Criosfera va actiona ca un anestezic local, calmand atat durerile musculare, cat si usturimea de la suprafata pielii. In plus, va reduce inflamatia (si automat, roseata) si va grabi procesul de vindecare.

Spre deosebire de compresele reci, Criosfera isi va pastra temperatura scazuta pana la 6 ore, fiind si o alternativa mai curata (nu se topeste, nu lasa apa in urma). Atentie insa la presiunea din timpul masajului – folositi miscari cat mai delicate, usoare si blande si nu lasati Criosfera lipita de piele mai mult de cateva secunde. Altfel, arsurilor solare li se vor alatura si mici degeraturi.

Crema hidratanta 

crema hidratanta arsuri solareVesti proaste: o arsura solara iti lasa stratul exterior al pielii deteriorat. Din fericire, odata ce reduci inflamatia, in mod natural pielea va incepe sa se regenereze. Daca doresti sa grabesti acest proces, foloseste cat mai multa crema hidratanta, aplicata din ora in ora. Daca aceasta contine si ingrediente vindecatoare precum galbenele, aloe vera etc. e si mai bine!

Medicamente antialgice

medicamente arsuri solareDaca totusi nu poti scapa de dureri, poti recurge si la analgezice. Arsurile solare sunt o reactie inflamatorie a pielii, iar pastile precum Nurofen sau Paracetamol pot bloca aceasta reactie, reducand durerea, roseata si edemul. Poti continua sa iei cate o pastila la fiecare 4 pana la 6 ore, pana cand durerea va scadea.

Cat mai multa apa

hidratare arsuri solare

Ai observat ca odata cu arsurile solare vine si o senzatie de sete continua? Conform Academiei Americane de Dermatologie, acest lucru se datoreaza faptului ca pielea incearca sa absoarba toata apa din organism. In plus, hidratarea joaca un rol esential in procesul de regenerare a pielii: inflamatia se va calma, iar pielea isi va reveni.

Leacurile bunicii pentru arsuri solare

remedii naturale pentru arsuri solare🔵 Iaurtul rece este probabil cel mai cunoscut remediu natural. Aplica direct pe piele, intr-un strat generos, maseaza usor si ramai asa cateva minute. Iaurtul are efect racoritor si puternic hidratant, grabind vindecarea.

🔵 Compresele cu lapte sunt si ele utile – laptele este bogat in vitaminele A si D, care ajuta la repararea celulelor deteriorate, dar si acid lactic, un exfoliant bland, care va ajuta pielea moarta sa se decojeasca mai repede.

🔵 Castravetele, prin continutul bogat in apa, hidrateaza pielea in profunzime, grabind vindecarea tesuturilor si calmand usturimea. Aplica pe piele un piure obtinut din 2-3 castraveti de la frigider si lasa-l sa isi faca efectul.

🔵 Ceaiul negru rece, aplicat cu ajutorul unor dischete demachiante curate, ar ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului pielii. Poti adauga si frunze de menta pentru un efect racoritor.

🔵 Apa florala (trandafiri, musetel sau lavanda) are un efect hidratant si regenerant. Pulverizeaza cateva picaturi pe piele si vei observa ca senzatiile de mancarime si usturime sunt calmate imediat.

Ai aflat cum poti ameliora neplacerile date de arsurile solare, dar este important sa cunosti si cateva lucruri pe care este bine sa le eviti.

Nu este recomandata aplicarea produselor pe baza de ulei (unt, vaselina etc.) deoarece acestea pot conduce la aparitia unei infectii. Prin blocare porilor, caldura si transpiratia nu vor putea fi eliminate. De asemenea, desi vei vrea sa amortesti zona afectata, nu folosi produse care contin benzocaina sau lidocaina, caci pot provoca alergii sau pot agrava arsura.
Daca pe suprafata pielii au aparut mici vezicule, nu le sparge. Ele reprezinta un strat protector si sunt umplute cu un ser natural al corpului. Prin spargerea lor, vei incetini procesul de vindecare si te expui si unui risc mai ridicat de infectie.
Obisnuiai sa folosesti produse de ingrijire cu efect exfoliant? Lasa-le deoparte pentru o vreme, pana cand pielea se vindeca. Arsurile solare pot face pielea ta mai sensibila, chiar si la produsele din rutina ta obisnuita. Astfel, pot cauza eruptii sau chiar basici.

Expertii de la Centrul de Control si Prevenire al Bolilor considera ca pielea bronzata este o piele deteriorata. Nu uita: o piele sanatoasa este intotdeauna mai frumoasa, ai grija de ea! Speram sa iti fie de folos toate aceste informatii. Iti dorim sa scapi cat mai repede de pielea rosie ca racul si de disconfortul imens cauzate de arsurile solare.

criosfera plaja piscina

URMARESTE-NE SI PE FACEBOOK SI INSTAGRAM PENTRU A AFLA MAI MULTE DESPRE CRIOSFERA RECOUP!

Recommended Posts
0
criosfera pentru tratarea leziunilor